1 0
Bramborové knedlíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g vařené brambory
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička příp. krupice
1 vejce
1 lžíce olej
sůl

Bramborové knedlíky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské

Bramborové knedlíky vznikly pravděpodobně jako z nouze cnost. Na konci 18. století po hladových letech a neúrodách obilí a naopak dobré úrodě brambor.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce, necháme chvíli zchladnout a ještě teplé oloupeme. Dáme si vařit osolenou vodu na knedlíky.

2
Hotovo

Brambory prolisujeme lisem na brambory nebo nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme krupicí, moukou a solí. Přidáme vejce a olej a zpracujeme těsto. Nejlíp to jde na kuchyňské desce. Pracujeme rukama hezky svižně, protože když se do bramborového těsta přidá sůl, velmi rychle řídne. Musí to jít zkrátka ráz na ráz :) . Z těsta utvoříme váleček o průměru cca 6 - 7 cm a nakrájíme ho na 3 kusy. Vzniknou nám 3 knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.

3
Hotovo

Po této době jeden knedlík vylovíme, překrojíme jej bílou nití a zkontrolujeme, jestli je uvnitř uvařený. Pokud ne, minutku dvě jim přidáme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Quiche s modrým sýrem
další
Italské párty špízy z mozzarelly a rajčátek
předchozí
Quiche s modrým sýrem
další
Italské párty špízy z mozzarelly a rajčátek

Přidejte svůj komentář