Ingredience
- 80 g parmazán
- 4 ks brambory
- 4 lžíce olivový olej
- 4 stroužky česnek
- 3 ks lahůdková cibulka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
A navíc
- 12 ks křepelčí vejce
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- rukola
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory nastrouháme nahrubo. V míse smícháme s jemně nastrouhaným parmazánem, prolisovaným česnekem a jemně posekanou cibulkou. Zakápneme olejem, osolíme, opepříme a namačkáme do muffinových formiček. Ideálně silikonových, ty se nemusí vymazávat. Vyrovnáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Přikryjeme pečícím papírem a pečeme dozlatova cca 45 minut. |
2 Hotovo | Mírně zchladlé muffiny vyklepneme z formiček. Na oleji usmažíme malá volská oka z křepelčích vajíček, která jemně osolíme a opepříme a obložíme jimi muffiny. Servírujeme na lístcích rukoly. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |