Ingredience
- 460 g vařené brambory
- 160 g polohrubá mouka
- 80 g čedar
- 1 žloutek
- 1 lžička ocet
- sůl
- olej
A ještě
- zakysaná smetananebo ricotta
- sušená rajčata
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jemně nastrouhaný sýr, žloutek, sůl, mouku a ocet (ten je tam proto, aby těsto neřídlo). Zpracujeme v tvárné těsto. Buď z něj uděláme malé bochánky, a ty na pomoučené desce vyvalujeme válečkem na menší placky, anebo těsto rozdělíme na 4 díly, každý vyválíme na placku a vykrajovátkem vykrájíme kolečka. Na nepřilnavé pánvi nebo palačinkovači rozehřejeme trochu oleje a placky z obou stran opečeme dozlatova. |
2 Hotovo | Ozdobíme zakysanou smetanou, kouskem sušeného rajčete a petrželkou. |