0 0
Bramborové růžičky s máslovou štikou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Růžičky
4 brambory
30 g máslo
25 g parmazán
4 stonky tymián
sůl
Ryba
1 velký filet mořská štika
30 g máslo
3 lžíce bílé víno
citrónová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř

Bramborové růžičky s máslovou štikou

Trendy:
  • Zdravé recepty

Ideální k přípravě bramborových růžiček jsou silikonové formičky.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Růžičky

  • Ryba

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na mandolíně nakrájíme na plátky. Rozpustíme máslo, jemně osolíme a přelijeme přes brambory. Zasypeme odraným tymiánem a nastrouhaným sýrem. Promícháme, aby se všechny plátky obalily. Plátek po plátku je naskládáme do muffinových formiček (ideálně silikonových, z těch jdou krásně vyklopit). Vyskládáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme cca 30 - 35 minut. Kdyby růžičky začaly tmavnout dřív, zakryjeme je pečícím papírem. Upečené necháme aspoň 5 minut stát a poté opatrně vyklopíme.

2
Hotovo

V mezičase si připravíme štiku. Nakrájíme jí na 4 kousky. Pokapeme vydatně citrónovou šťávou, osolíme a okmínujeme. Silně si rozehřejeme pánev. Kápneme na ní trochu oleje a vložíme rybu. Pečeme asi 2-3 minuty z každé strany. Nahřejeme talíř a ryby na něj odložíme. Do výpeku kápneme víno, osolíme, vložíme tymián a necháme vysyčet. Pak přidáme máslo a rozpustíme (je-li potřeba, přidáme lžíci vývaru nebo horké vody). Na talířích jím rybky polijeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvové muffiny z ovesných vloček
další
Jogurtové ovocné mléko
předchozí
Mrkvové muffiny z ovesných vloček
další
Jogurtové ovocné mléko

Přidejte svůj komentář