Ingredience
Růžičky
- 4 brambory
- 30 g máslo
- 25 g parmazán
- 4 stonky tymián
- sůl
Ryba
- 1 velký filet mořská štika
- 30 g máslo
- 3 lžíce bílé víno
- citrónová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na mandolíně nakrájíme na plátky. Rozpustíme máslo, jemně osolíme a přelijeme přes brambory. Zasypeme odraným tymiánem a nastrouhaným sýrem. Promícháme, aby se všechny plátky obalily. Plátek po plátku je naskládáme do muffinových formiček (ideálně silikonových, z těch jdou krásně vyklopit). Vyskládáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme cca 30 - 35 minut. Kdyby růžičky začaly tmavnout dřív, zakryjeme je pečícím papírem. Upečené necháme aspoň 5 minut stát a poté opatrně vyklopíme. |
2 Hotovo | V mezičase si připravíme štiku. Nakrájíme jí na 4 kousky. Pokapeme vydatně citrónovou šťávou, osolíme a okmínujeme. Silně si rozehřejeme pánev. Kápneme na ní trochu oleje a vložíme rybu. Pečeme asi 2-3 minuty z každé strany. Nahřejeme talíř a ryby na něj odložíme. Do výpeku kápneme víno, osolíme, vložíme tymián a necháme vysyčet. Pak přidáme máslo a rozpustíme (je-li potřeba, přidáme lžíci vývaru nebo horké vody). Na talířích jím rybky polijeme. |