1 0
Bramborové růžičky se slaninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 dlouhých plátků anglická slanina
6 ks brambory
2 lžíce máslo
sůl
Salát
4 listy ledový salát
3 ks sušená rajčata
1 ks lahůdková cibulka
řeřicha
Zálivka
2 lžíce citrónová šťáva
2 lžíce olivový olej
1 lžička dijonská hořčice
1 lžička agáve sirup
sůl

Bramborové růžičky se slaninou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty

Chcete-li dostat své strávníky do kolen, připravte jim tyto efektní bramborové růžičky :P

  • 70 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Salát

  • Zálivka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vybereme si brambory hezkého oblého tvaru. Omyjeme je pomocí kartáčku pod tekoucí vodou. Ostrým nožem je na jedné straně seřízneme, aby nám následné růžičky hezky stály. Na "mandolíně" je nastrouháme na tenké plátky. Vložíme je do vroucí, vydatně osolené vody a 2-3 minutky povaříme. Pak vodu slijeme a plátky osušíme.

2
Hotovo

Na prkýnko rozložíme plátek slaniny a skládáme na něj postupně plátky brambor oříznutou částí směrem doprostřed slaniny tak, aby se plátky navzájem trochu překrývaly. Když jsme vyplnili celou délku slaniny, slaninu přehneme, aby volný konec skryl spodní část bramborového "hada" a od bližšího konce začneme rolovat. Bramborové lupínky vytvoří krásnou kytičku. Pomocí dvou párátek dole slaninu s brambory upevníme a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokračujeme s výrobou dalších růžiček. Hotové růžičky potřeme rozpuštěným máslem. Pokud vlastníte muffinový plech, můžete růžičky vkládat bez upevňování párátky přímo do vymaštěných důlků na muffiny.

3
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 45-50 minut. Podáváme na zeleninovém salátu.

4
Hotovo

Salát si připravíme v době, kdy se pečou brambory. Listy natrháme na menší kousky, rajčátka a cibulku nakrájíme. Všechny ingredience na zálivku dáme do skleničky a vyšleháme vidličkou. Smícháme se salátem a posypeme řeřichou. Bramborové růžičky položíme navrch.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramborové knedlíky se švestkami a mákem
další
Cuketové chipsy s kešunézou
předchozí
Bramborové knedlíky se švestkami a mákem
další
Cuketové chipsy s kešunézou

Přidejte svůj komentář