0 0
Bramborové šišky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Šišky
600 g brambory
250 g hrubá mouka
1 vejce
sůl
Oříškové máslo
100 g máslo
Na zdobení
mák mletý
moučkový cukr
švestková povidla

Bramborové šišky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Mák je výborným zdrojem vápníku.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Šišky

  • Oříškové máslo

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Až do nich bez problémů zapíchneme špejli, jsou hotové (pozor na převaření). Necháme půl hodiny zchladnout, pak oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme najemno. Zasypeme hrubou moukou, trošku osolíme a přidáme vejce. Zpracujeme v příjemné těsto.

2
Hotovo

Dáme si vařit osolenou vodu se lžící oleje.

3
Hotovo

Stůl pomoučíme hrubou moukou. Z těsta odkrajujeme kusy, která vyválíme na žížaly o průměru asi 1,5 cm. Nakrájíme je na špalíky cca 8 cm dlouhé. Když máme zpracovanou půlku těsta, házíme je do vroucí vody. Pochvilce zamícháme a vaříme cca 7 minut. Mezitím pokračujeme v přípravě dalších špalíků. Hotové šišky vyndaváme děrovanou naběračkou do nahřáté mísy.

4
Hotovo

Máslo vhodíme do rozehřátého rendlíku a rozpustíme při střední teplotě. Pak už za stálého míchání zahříváme, až vznikne hnědé, po oříšcích voňavé máslo. Když toho docílíme, ihned jej přes kovový cedník přelijeme do mističky, aby se v rendlíku dál nezahřívalo.

5
Hotovo

Šišky na talířích sypeme moučkovým cukrem a mletým mákem, polijeme oříškovým máslem a ozdobíme povidly.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvová polévka s červenou čočkou
předchozí
Mrkvová polévka s červenou čočkou

Přidejte svůj komentář