0 0
Bramborový salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
8 brambory
40 g mražený hrášek
5 kyselá okurka
1 jarní cibulka
1 mrkev
1 petržel
kousek celer
Nálev na vaření zeleniny
50 ml jablečný ocet
5 kuliček nové koření
1 bobkový list
1 lžička cukr krupice
0.5 lžičky sůl
Remuláda
200 g majonéza
100 g zakysaná smetana
5 lžic nálev z okurek
1 lžíce plnotučná hořčice
sůl
pepř

Bramborový salát

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Vegetariánské

Varianta na bramborový salát se objevila v české tištěné kuchařce v roce 1924. Pochází však z Ruska, kde jej pravděpodobě proslavil francouzský kuchař. 

  • 60 min
  • Porcí: 6
  • Snadné

Ingredience

  • Nálev na vaření zeleniny

  • Remuláda

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory i se slupkou uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Zatímco se vaří brambory oloupeme zeleninu a zalijeme ji trochou vody, aby byla sotva ponořená. Ochutíme octem, solí, cukrem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a uvaříme doměkka. Vroucí vodou přelijeme hrášek a slijeme. Brambory i zeleninu nakrájíme na kostičky, stejně jako jarní cibulku a okurky. Vše dáme do mísy.

2
Hotovo

V mističce promícháme majonézu se zakysanou smetanou a hořčicí. Naředíme trochou láku z okurek a dochutíme solí, pepřem a případně trochou jablečného octa. Promísíme s bramborami a necháme odležet v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí kousky na asijjský způsob
další
Křehký koláč s jablíčky a koňakem a bílou čokoládou
předchozí
Krůtí kousky na asijjský způsob
další
Křehký koláč s jablíčky a koňakem a bílou čokoládou

Přidejte svůj komentář