Ingredience
- 8 brambory
- 40 g mražený hrášek
- 5 kyselá okurka
- 1 jarní cibulka
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celer
Nálev na vaření zeleniny
- 50 ml jablečný ocet
- 5 kuliček nové koření
- 1 bobkový list
- 1 lžička cukr krupice
- 0.5 lžičky sůl
Remuláda
- 200 g majonéza
- 100 g zakysaná smetana
- 5 lžic nálev z okurek
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory i se slupkou uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Zatímco se vaří brambory oloupeme zeleninu a zalijeme ji trochou vody, aby byla sotva ponořená. Ochutíme octem, solí, cukrem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a uvaříme doměkka. Vroucí vodou přelijeme hrášek a slijeme. Brambory i zeleninu nakrájíme na kostičky, stejně jako jarní cibulku a okurky. Vše dáme do mísy. |
2 Hotovo | V mističce promícháme majonézu se zakysanou smetanou a hořčicí. Naředíme trochou láku z okurek a dochutíme solí, pepřem a případně trochou jablečného octa. Promísíme s bramborami a necháme odležet v lednici. |