Ingredience
- 3 ks brambory
- 2 ks kyselá okurka
- 2 ks vejcenemusí být, ale nám chutná :)
- 1 ks červená řepa
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- cca 2 cm plátek celer
- 1 ks cibule
- 1 ks kyselé jablko
- 1 ks majónéza veganskánebo tofunéza nebo běžná majonéza
- 1 vrchovatá lžíce zakysaná smetana
- 1 lžička plnotučná hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- dle chuti lák z okurek
- citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Řepu a brambory omyjeme. Řepu potřeme olejem, zabalíme do alobalu a upečeme v troubě doměkka, cca 50 minut. Brambory ve slupce uvaříme doměkka. |
2 Hotovo | Kořenovou zeleninu oškrábeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Z uvařené zeleninu vodu slijeme a necháme zchladnout. Okurky nakrájíme na drobné kousíčky a oloupané jablíčko také. Kousky jablíčka pokapeme citrónovou šťávou a rukama promícháme, aby se celé šťávou obalily a nezhnědly. Cibuli oloupeme a nakrájíme velmi najemno. |
3 Hotovo | Uvařené a zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a stejně tak řepu. Přidáme slitou zeleninu, jablko, cibuli a okurky. Zlehka promícháme. Majonézu přendáme do misky, přimícháme k ní zakysanku a hořčici, osolíme, opepříme a okyselíme trochu lákem z okurek a promísíme se zeleninou. Dochutíme dle vlastního přání. |
2 komentářů Schovat komentáře
Mňam, super boží recepty ????
Móóóc děkujeme 🙂