Ingredience
Polévka
- 1 ks brokolice
- 3 lžíce máslo
- 2 stroužky česnek
- 2 kostky zeleninový bio bujón
- 2 lžíce pohanková mouka
- mletý pepř
- olej
Na ozdobu
- jáhelné pukance
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brokolici omyjeme, odstraníme košťál a ten si necháme v lednici v mikrotenu na další použití. Růžici rozebereme na růžičky a omyjeme je. V kastrolu zpěníme na oleji cibuli, přidáme česnek a chvíli restujeme. Zalijeme vlažnou vodou, přidáme omyté růžičky, pepř, bujónové kostky a vaříme 6 minut. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme si schovat jednu růžičku na ozdobení. |
2 Hotovo | V malé pánvičce rozehřejeme máslo a přidáme pohankovou mouku. Mícháme a připravíme si světlou jíšku. Tu následně vmícháme do polévky a ještě minutku povaříme. |
3 Hotovo | Na talířích ozdobíme kousky růžiček, jáhlenými pukanci a olivovým olejem. |