0 0
Brokolicová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Polévka
1 ks brokolice
3 lžíce máslo
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón
2 lžíce pohanková mouka
mletý pepř
olej
Na ozdobu
jáhelné pukance
olivový olej

Brokolicová polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Brokolice byla vyšlechtěna asi před 2000 lety na Apeninském poloostrově z divokéko zelí.

  • 11 minut
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Polévka

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brokolici omyjeme, odstraníme košťál a ten si necháme v lednici v mikrotenu na další použití. Růžici rozebereme na růžičky a omyjeme je. V kastrolu zpěníme na oleji cibuli, přidáme česnek a chvíli restujeme. Zalijeme vlažnou vodou, přidáme omyté růžičky, pepř, bujónové kostky a vaříme 6 minut. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme si schovat jednu růžičku na ozdobení.

2
Hotovo

V malé pánvičce rozehřejeme máslo a přidáme pohankovou mouku. Mícháme a připravíme si světlou jíšku. Tu následně vmícháme do polévky a ještě minutku povaříme.

3
Hotovo

Na talířích ozdobíme kousky růžiček, jáhlenými pukanci a olivovým olejem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zapečené bedly
další
Pohankové knedlíky se zelím z červené řepy
předchozí
Zapečené bedly
další
Pohankové knedlíky se zelím z červené řepy

Přidejte svůj komentář