Ingredience
Karbanátky
- 1 růžice brokolice
- 80 g dětská krupička
- 60 g hrubá mouka
- 2 stroužky česnek
- 1 ks vejce
- 1 ks cibule
- 1 lžička prášek do pečiva
- majoránka
- pepřčerstvě mletý
- sůl
- na obalení Hraškanebo strouhanka s hrubou moukou
- na smažení řepkový olej
Smetanový dip
- 1 kelímek zakysaná smetana
- 1 lžíce nakládaný smetanový křen
- 1 lžička dijonská hořčice
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z brokolice odkrojíme košťál, růžici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře asi 10 minut. Necháme zchladnout, rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, osolíme, opepříme, přidáme vejce, majoránku, pokrájenou cibulku, rozdrcený česnek, mouku i krupičku a umícháme v těsto. Lžící nabíráme kusy hmoty a tvarujeme karbanátky, které obalíme v Hrašce (nebo v mouce smíchané s trochou strouhanky). |
2 Hotovo | Smažíme na troše oleje z obou stran dozlatova. Podáváme se smetanovým dipem. |