Brokolicové karbanátky

0 1
Brokolicové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Karbanátky
1 růžice brokolice
80 g dětská krupička
60 g hrubá mouka
2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžička prášek do pečiva
majoránka
pepř čerstvě mletý
sůl
na obalení Hraška nebo strouhanka s hrubou moukou
na smažení řepkový olej
Smetanový dip
1 kelímek zakysaná smetana
1 lžíce nakládaný smetanový křen
1 lžička dijonská hořčice
Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Aby si brokolice udržela svěží zelenou barvu, vaříme ji jen krátce, a to buď v páře nebo při velmi silném varu a bez pokličky.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Karbanátky

  • Smetanový dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z brokolice odkrojíme košťál, růžici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře asi 10 minut. Necháme zchladnout, rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, osolíme, opepříme, přidáme vejce, majoránku, pokrájenou cibulku, rozdrcený česnek, mouku i krupičku a umícháme v těsto. Lžící nabíráme kusy hmoty a tvarujeme karbanátky, které obalíme v Hrašce (nebo v mouce smíchané s trochou strouhanky).

2
Hotovo

Smažíme na troše oleje z obou stran dozlatova. Podáváme se smetanovým dipem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tataráček z červené čočky
další
Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem
předchozí
Tataráček z červené čočky
další
Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem

Přidejte svůj komentář