Ingredience
- 1 brokolice
- 80 g dětská krupička
- 80 g hrubá mouka
- 2 stroužky česnek
- 1 vejce
- 1 cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- majoránka
- na obalení strouhankanebo Hraška
- na smažení olej
Dip
- 200 g zakysaná smetana
- 1 lžíce nakládaný smetanový křen
- 1 lžička dijonská hořčice
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z brokolice odkrojíme košťál (necháme na polévku), růžici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře asi 8 minut. Necháme zchladnout, rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, osolíme, opepříme, přidáme vejce, majoránku, pokrájenou cibulku, rozdrcený česnek, mouku i krupičku a umícháme v těsto. Lžící nabíráme kusy hmoty a tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. |
2 Hotovo | Smažíme na troše oleje dozlatova z obou stran. Podáváme se smetanovým dipem. |