0 0
Brokolicové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 brokolice
80 g dětská krupička
80 g hrubá mouka
2 stroužky česnek
1 vejce
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
majoránka
na obalení strouhanka nebo Hraška
na smažení olej
Dip
200 g zakysaná smetana
1 lžíce nakládaný smetanový křen
1 lžička dijonská hořčice

Brokolicové karbanátky

Trendy:
  • Vegetariánské

Brokolice je nacpaná vitamíny a minerály. Třeba vitamínu C má o 60% víc než příbuzný květák.

  • 40 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z brokolice odkrojíme košťál (necháme na polévku), růžici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře asi 8 minut. Necháme zchladnout, rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, osolíme, opepříme, přidáme vejce, majoránku, pokrájenou cibulku, rozdrcený česnek, mouku i krupičku a umícháme v těsto. Lžící nabíráme kusy hmoty a tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance.

2
Hotovo

Smažíme na troše oleje dozlatova z obou stran. Podáváme se smetanovým dipem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Makovec se švestkami
další
Řízečky z hlívy ústřičné
předchozí
Makovec se švestkami
další
Řízečky z hlívy ústřičné

Přidejte svůj komentář