Ingredience
Koláčová forma 28 cm průměr
- 1 ks listové těsto
- necelá brokolice
- 80 g parmazán
- 3 ks rajčata
- 2 ks vejce
- 2 stroužky česnek
- 1 ks ricotta
- 1 lžička dijonská hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- muškátový květ
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Koláčovou formu vyložíme listovým těstem i s papírem. Kus delší strany odřízneme i s papírem a nastavíme jím chybějící část. Obkrojíme kolem formy. Zbytek těsta můžeme nechat na slané tyčinky nebo z něj vykrájet různé tvary a ozdobit jimi vršek koláče. |
2 Hotovo | Brokolici omyjeme, rozdělíme na malé růžičky, které uvaříme v páře po dobu asi 5 minut. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a po chvíli oloupeme. Překrojíme na půlky, které nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Sýr nahrubo nastrouháme. |
3 Hotovo | Těsto vyložené ve formě pomažeme dijonskou hořčicí. Na hořčici nasypeme povařené růžičky brokolice a na ní kolečka rajčat. Vejce smícháme s ricottou, solí, pepřem, lisovaným česnekem a muškátovým květem a přelijeme přes zeleninu. Povrch posypeme sýrem. Pokud zůstanou vyšší okraje z těsta, přehrneme je kolem dokola přes koláč. |
4 Hotovo |