0 0
Brokolicový nákyp

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
růžice brokolice
70 g sýr parmazánového typu
70 g ricotta příp. zakysaná smetana
50 g pancetta
30 g hrubá mouka
6 sušená rajčata
4 vejce
2 česnek
1 cibule
4 g prášek do pečiva
dle chuti chilli vločky
sůl
olej
na ozdobení čerstvá bazalka
na ozdobení bazalkový olej příp. olivovým olejem
Na formu
máslo
strouhanka

Brokolicový nákyp

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Brokolice posiluje obranyschopnost organizmu
a navíc obsahuje srovnatelně vápníku jako mléko.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Na formu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brokolici omyjeme a osušíme. Odřízneme košťál (nevyhazujeme, můžeme jej použít do vývaru). Růžici rozloupeme na malé růžičky. Stonky odkrájíme a rozřežeme na plátky. Pár malých růžiček si uschováme a zbytek rozsekáme v sekáčku. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Pancettu, cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na kousky.

2
Hotovo

Do vyšší pánve nalijeme olej a orestujeme na něm dosklovata cibuli s česnekem. Přidáme pancettu a ještě chvíli opékáme. Přidáme pokrájená rajčata. Pak přisypeme nakrájené stonky brokolice a po 2 minutách celé růžičky. Minutu orestujeme a přisypeme brokolici rozsekanou. Promícháme a stáhneme z plotny.

3
Hotovo

Vejce rozklepneme tak, že oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s ricottou, polovinou nastrouhaného sýru, chilli vločkami a trochou soli. Do připravené brokolice nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promísíme. Přidáme žloutkovou směs a promícháme. Z bílků a špetičky soli ušleháme polotuhý sníh, který nakonec lehce zapracujeme do připravené směsi.

4
Hotovo

Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs do ní vylijeme a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut. Podáváme se salátem, posypané bazalkou a pokapané bazalkovým olejem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečný koláč
další
Hovězí tex-mex
předchozí
Jablečný koláč
další
Hovězí tex-mex

Přidejte svůj komentář