Ingredience
- 240 g vařená nebo konzervovaná cizrna
- 100 g datle
- 40 g min. 70% hořká čokoláda
- 30 g javorový sirup
- 20 g kokosový olej
- 6 g kakao
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 2 lžíce chia semínka
- 1 zralý banán
- 1 měkká hruška
- 1 lžička jedlá soda
A ještě
- 50 g min. 70% hořká čokoláda
- jahody
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Datle necháme aspoň hodinu namáčet v hrnečku s vodou (pokud použijeme datle Medjool, nemáčíme). Cizrnu, pokud je z konzervy, slijeme, propláchneme a necháme okapat. Potom slijeme i datle a společně s cizrnou a banánem je rozmixujeme na hladkou hmotu. Přisypeme chia semínka, sodu, kakao, nastrouhanou čokoládu, kokosový olej, javorový sirup a citrónovou šťávu. Důkladně promícháme. Hrušku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přimícháme do těsta. |
2 Hotovo | Pekáček vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj těsto. Stěrkou rozprostřeme po celé ploše a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 45 minut. Poté necháme zcela zchladnout, nakrájíme na kostky a ozdobíme rozehřátou čokoládou a čerstvými jahodami. |