0 0
Brownies z cizrny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
240 g vařená nebo konzervovaná cizrna
100 g datle
40 g min. 70% hořká čokoláda
30 g javorový sirup
20 g kokosový olej
6 g kakao
2 lžíce citrónová šťáva
2 lžíce chia semínka
1 zralý banán
1 měkká hruška
1 lžička jedlá soda
A ještě
50 g min. 70% hořká čokoláda
jahody

Brownies z cizrny

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Konzervovaná cizrna bývá ve slaném nálevu. Pokud použijeme tu, do těsta již nepřidáváme žádnou sůl.

  • 60 min
  • Porcí: 9
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma rozměr 18 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Datle necháme aspoň hodinu namáčet v hrnečku s vodou (pokud použijeme datle Medjool, nemáčíme). Cizrnu, pokud je z konzervy, slijeme, propláchneme a necháme okapat. Potom slijeme i datle a společně s cizrnou a banánem je rozmixujeme na hladkou hmotu. Přisypeme chia semínka, sodu, kakao, nastrouhanou čokoládu, kokosový olej, javorový sirup a citrónovou šťávu. Důkladně promícháme. Hrušku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přimícháme do těsta.

2
Hotovo

Pekáček vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj těsto. Stěrkou rozprostřeme po celé ploše a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 45 minut. Poté necháme zcela zchladnout, nakrájíme na kostky a ozdobíme rozehřátou čokoládou a čerstvými jahodami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvové veganské sušenky
další
Lasagne se špenátem a salsicciou
předchozí
Mrkvové veganské sušenky
další
Lasagne se špenátem a salsicciou

Přidejte svůj komentář