0 0
Buchty s mákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
500 g hladká mouka
250 ml mléko
100 g máslo
60 g cukr
2 ks žloutek
0,5 droždí
vanilka prášek, dřeň, aroma...
velká špetka sůl
Nádivka
250 g mák mletý
4 jablka
3 lžíce javorový sirup tekutý med
1 lžíce citrónová šťáva
špetka sůl
A ještě
0,5 dl olej do zapékací misky
20 g máslo do zapékací misky

Buchty s mákem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty

Mák, jako zdroj opia, je
v některých zemích zakázaný.
Je to škoda, protože je megazásobárnou vápníku.

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Nádivka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme těsto. Pomoc kuchyňského robota určitě každý rád uvítá. Pokud nevládne ve vaší domácnosti, zadělejte těsto hezky ručně. Takže jak na to? Rozehřejeme si máslo. Odměříme vlažné mléko a nadrobíme do něho droždí se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek. Do misky odvážíme mouku, přidáme cukr a sůl, přilijeme rozehřáté máslo, rozpuštěné droždí, žloutky, vanilku a zaděláme vláčné, měkké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 60 minut kynout.

2
Hotovo

Mezitím pomeleme mák a do něj najemno nastrouháme jablíčka. Ochutíme citrónovou šťávou, špetičkou soli a javorovým sirupem. Umícháme v soudržnou pastu.

3
Hotovo

V pekáčku rozpustíme máslo s olejem. Těsto rozdělíme na 22 dílků a na pomoučené lince tvoříme malé tenké placičky. Na každou navrstvíme vrchovatou lžíci makové náplně a pevně zabalíme. Vkládáme do pekáčku. Před vložením smočíme ze všech stran v tuku.

4
Hotovo

Troubu předehřejeme na 180 st. C a pekáček s buchtami pečeme cca 25-30 minut dozlatova. Hotové necháme trochu zchladnout a pak vyklopíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Polévka z řapíkatého celeru
další
Ostružinový sirup
předchozí
Polévka z řapíkatého celeru
další
Ostružinový sirup

Přidejte svůj komentář