Ingredience
- 1 hrnek bulgur
- 2 hrnky voda
- sůl
A ještě
- 150 g modrý plísňový sýr
- 50 g mražený hrášek
- 12 ks vlašské ořechy
- 5 ks ředkvičky
- chilli paprička
- kůra z 1/2 bio citrón
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do kastrolu nasypeme 1 díl bulguru a zalijeme 2 díly vody. Osolíme, promícháme a uvaříme dle návodu, cca 10 minut. |
2 Hotovo | Vylouskáme vlašské ořechy, pokrájíme na kousky a orestujeme na olivovém oleji s pokrájenými chilli papričkami a solí. Hrášek povaříme 4 minuty v osolené vodě. Ředkvičky omyjeme, překrájíme na půlky a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenká kolečka. Sýr nakrájíme na kostičky a kůru z omytého bio citrónu nastrouháme najemno. |
3 Hotovo | Do uvařeného bulguru vmícháme orestované ořechy s chilli papričkami i s olejem. Přidáme povařený hrášek, citrónovou kůrou a ředkvičky. Dle chuti dosolíme. Na talíři posypeme nakrájeným sýrem. |