0 0
Buřty na pivu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 špekáčky
100 ml osolený vývar
1 velká cibule
3 paprika mix barev
3 stroužky česnek
3 rajče
2 bobkový list
1 lžička cukr
1 lžička sladká paprika
zelená část jarní cibulka
dle chuti pálivá paprika
dle chuti sůl
dle chuti jablečný ocet
olej

Buřty na pivu

Trendy:
  • Masožrout
  • 55 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Blíží se úrodná sezóna a v mrazáku mi ještě dřímaly různé buřtíky a klobásky ze sezóny ohníčkové. Přidala jsem k nim zeleninu, pivo a koření a výsledkem bylo toto skvělé pikantní pohoštění na herní večer.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Buřtíky překrojíme podélně na půlky a konce naježkujeme. Vložíme do pánve s trochou oleje a z obou stran opečeme dozlatova. Přendáme do kastrolu nebo zapékací misky. Do pánve přikápneme trošičku oleje a necháme na něm lehounce zezlátnou posekanou cibuli s česnekem a cukrem. Potom jí také překlopíme do kastrolu.

2
Hotovo

Spaříme a oloupeme rajčata a nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Obojí přidáme do kastrolu. Okořeníme a zalijeme pivem trochou horkého vývaru. Promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 30 minut. Dochutíme dle potřeby jablečným octem a solí.

3
Hotovo

Na talířích posypeme jarní cibulkou a podáváme s chlebem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí plátky v sýrovém těstíčku
předchozí
Krůtí plátky v sýrovém těstíčku

Přidejte svůj komentář