Ingredience
- 6 špekáčky
- 100 ml osolený vývar
- 1 velká cibule
- 3 paprika mix barev
- 3 stroužky česnek
- 3 rajče
- 2 bobkový list
- 1 lžička cukr
- 1 lžička sladká paprika
- zelená část jarní cibulka
- dle chuti pálivá paprika
- dle chuti sůl
- dle chuti jablečný ocet
- olej
Postup přípravy
Blíží se úrodná sezóna a v mrazáku mi ještě dřímaly různé buřtíky a klobásky ze sezóny ohníčkové. Přidala jsem k nim zeleninu, pivo a koření a výsledkem bylo toto skvělé pikantní pohoštění na herní večer.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Buřtíky překrojíme podélně na půlky a konce naježkujeme. Vložíme do pánve s trochou oleje a z obou stran opečeme dozlatova. Přendáme do kastrolu nebo zapékací misky. Do pánve přikápneme trošičku oleje a necháme na něm lehounce zezlátnou posekanou cibuli s česnekem a cukrem. Potom jí také překlopíme do kastrolu. |
2 Hotovo | Spaříme a oloupeme rajčata a nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Obojí přidáme do kastrolu. Okořeníme a zalijeme pivem trochou horkého vývaru. Promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 30 minut. Dochutíme dle potřeby jablečným octem a solí. |
3 Hotovo | Na talířích posypeme jarní cibulkou a podáváme s chlebem. |