Ingredience
Univerzální základ
- 1000 g cukr krupice
- 1000 ml voda
- 1 bio citrón
- 1 lžička kyselina citrónová
Bylinky
- svazek levandule
- svazek máta
- 30 květů bezinková květenství
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vodu svaříme s cukrem na sirup. Když se cukr zcela rozpustí, a voda mírně perlí, vsypeme kyselinu citrónovou a promícháme. Stáhneme z plotny a necháme trochu zchladnout. |
2 Hotovo | Bio citrón důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a nakrájíme na silnější plátky. Přidáme je k cukrovému sirupu. |
3 Hotovo | |
4 Hotovo | Pak si vyvaříme sklenice a víčka. A taky vroucí vodou opláchneme všechno nádobí, které přijde se sirupem do styku. To znamená cedník, trychtýř, naběračku a džbán. Sirup přivedeme těsně pod pod varu. Na džbán položíme trychtýř s cedníkem, který vyložíme čistým plátýnkem nebo gázou. Sirup přecedíme do džbánu a pak jej přelijeme do připravených horkých lahví a zavičkujeme. |
5 Hotovo | |
6 Hotovo | A ještě jeden tip: zbytek bylinek zaliju studenou vodou a sliji na rychlou šťávu k okamžité konzumaci. |