Ingredience
Zálivka
- 200 g majonéza
- 2 lžíce strouhaný sýr parmazánového typu
- 2 lžičky hrubozrnná hořčice
- 1 ančovička
- 1 stroužek česnek
- dle chuti citrónová šťáva
- sůl
- pepř
A ještě
- 400 g krůtí prso
- 150 g anglická slanina
- 30 g sýr parmazánového typu
- 6 plátků toustový chléb
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Salát opláchneme a důkladně osušíme. Pak nakrájíme na silnější proužky. |
2 Hotovo | Toustový chléb nakrájíme na kostky, rozložíme jej na plech vyložený pečícím papírem, lehce pokapeme olivovým olejem a posypeme jemně nastrouhaným parmazánem. Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a pečeme v troubě cca 10 minut. Pokud vlastníte horkovzdušnou troubu, můžete přidat i další plech se slaninou a sýrem. |
3 Hotovo | Druhý plech vyložíme pečícím papírem rozděleným na dvě části. Na 1. část vyskládáme přepůlené plátky slaniny. A na 2. vytvoříme asi 1 mm silnou placku z jemně nastrouhaného sýra. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a upečeme dozlatova. Sýr bude trvat cca 10 minut, slanina asi o trošičku déle. |
4 Hotovo | Krůtí prso nakrájíme na plátky cca 2 cm a krátce opečeme z obou stran na pánvi na rozpáleném oleji. Pak zabalíme na chvilku do alobalu, aby maso zůstalo teplé než salát dokončíme. |
5 Hotovo | Připravíme zálivku rozmixováním majonézy, hořčice, prolisovaného česneku, nastrouhaného sýra, pokrájené ančovičky a ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou dle chuti. |
6 Hotovo | Zálivku nalijeme k salátu a promísíme. Rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky slaniny, na proužky nakrájeným masem, krutony a parmazánovými chipsy. |