Ingredience
Salát
- 6 ks bramboryvarný typ A
- 30 g mražený hrášek
- 2 ks kyselé okurky
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 1 ks vejce
- kus celer
- 1 ks menší cibule
- 1 ks majolka
- sůl
- bílý pepř
A ještě
- 2 ks salátová okurka
- hráškové výhonky
- výhonky červené řepy
Ryba
- 4 půlky candát
- hladká mouka
- sůl
- citrónová šťáva
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory uvaříme doměkka, ale aby byly ještě pevné, a necháme zchladnout. Mrkev, celer a petržel oloupeme a uvaříme v osolené vodě také doměkka. Uvaříme si vajíčko natvrdo. Mražený hrášek povaříme jen 3 minuty. Poté vše (mimo hrášku) nakrájíme na malé úhledné kostičky a nasypeme do misky. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurku. Zlehka promísíme. |
2 Hotovo | Majolku smícháme se solí, pepřem a 2 lžícemi nálevu z okurek. Zamícháme do salátu a případně dochutíme. |
3 Hotovo | Ryby otřeme vlhkým ubrouskem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na velké pánvi osmažíme z obou stran dozlatova. |
4 Hotovo | Salátové okurky nakrájíme na špalíky, které na jedné straně šikmo seřízneme a uvnitř vydlabeme malou lžičkou tak, aby zůstalo tenké dno. Vzniklý prostor vyplníme bramborovým salátem. Před nakrájením můžeme okurky ozdobně oškrábat škrabkou na julienne. Slavnostní pokrm na talířích ještě dozdobíme čerstvými výhonky. |
5 Hotovo |