0 0
Candát s bramborovými muffiny a fazolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Candát s bramborovými muffiny a fazolkami

Trendy:
  • Masožrout

Candát patří k nejchutnějším rybám.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Bramborové muffiny

  • Fazolky

  • Ryba

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme a nastrouháme na "mandolíně" na plátky. Jemně je osolíme a plátky promneme. Necháme pár minut stát a pak je otřeme dosucha. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Okořeníme prolisovaným (nebo sušeným) česnekem, tymiánem, pepřem a troškou soli. Zakápneme šlehačkou a promícháme. Do směsi vyklopíme bramborové plátky a vše důkladně promícháme.

2
Hotovo

Plátky vyskládáme do muffinových mističek (pokud použijeme silikovové, nemusíme je vymazávat). Dospod dáme plátky, které budou velikostí vyplňovat dno. Pak dáváme větší a nahoru zase menší. Takto naplníme 6 formiček. Navrch položíme maličký kousek másla. Vyskládáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 175 st. C. Pečeme dozlatova, cca 35 minut.

3
Hotovo

Fazolky vhodíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Na pánev kápneme lžičku oleje a orestujeme na něm kousky slaniny. Vhodíme předvařené fazolky, osolíme, opepříme a restujeme. Dochutíme citrónovou šťávou.

4
Hotovo

Do grilovací pánve kápneme olej a rozpálíme na střední teplotě. Candáta pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a z obou stran obalíme v hladké mouce. Vložíme do rozpálené pánve, nejdřív kůží dolů a osmažíme dorůžova. Pak rybu otočíme a 4 minuty smažíme z druhé strany. Nakonec do výpeku vhodíme lžíci másla a necháme rozpustit. Rybu v rozpuštěném másle z obou stran smočíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Marokánky
další
Špagetová omeleta
předchozí
Marokánky
další
Špagetová omeleta

Přidejte svůj komentář