Ingredience
Bramborové muffiny
- 320 g brambory
- 55 g parmazán
- 30 ml šlehačka
- 1 stroužek česnek
- tymián
- máslo
Fazolky
- 250 g mražené fazolky
- 40 g libová slanina
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
- olej
Ryba
- 2 filety candát
- hladká mouka
- sůl
- drcený kmín
- citrónová šťáva
- máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme a nastrouháme na "mandolíně" na plátky. Jemně je osolíme a plátky promneme. Necháme pár minut stát a pak je otřeme dosucha. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Okořeníme prolisovaným (nebo sušeným) česnekem, tymiánem, pepřem a troškou soli. Zakápneme šlehačkou a promícháme. Do směsi vyklopíme bramborové plátky a vše důkladně promícháme. |
2 Hotovo | Plátky vyskládáme do muffinových mističek (pokud použijeme silikovové, nemusíme je vymazávat). Dospod dáme plátky, které budou velikostí vyplňovat dno. Pak dáváme větší a nahoru zase menší. Takto naplníme 6 formiček. Navrch položíme maličký kousek másla. Vyskládáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 175 st. C. Pečeme dozlatova, cca 35 minut. |
3 Hotovo | Fazolky vhodíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Na pánev kápneme lžičku oleje a orestujeme na něm kousky slaniny. Vhodíme předvařené fazolky, osolíme, opepříme a restujeme. Dochutíme citrónovou šťávou. |
4 Hotovo | Do grilovací pánve kápneme olej a rozpálíme na střední teplotě. Candáta pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a z obou stran obalíme v hladké mouce. Vložíme do rozpálené pánve, nejdřív kůží dolů a osmažíme dorůžova. Pak rybu otočíme a 4 minuty smažíme z druhé strany. Nakonec do výpeku vhodíme lžíci másla a necháme rozpustit. Rybu v rozpuštěném másle z obou stran smočíme. |