0 0
Candát s citrónem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 filety candát
2 lžíce hladká mouka
0,5 citrón
sůl
čerstvě mletý pepř
A ještě
3 lžíce bílé víno
2 lžíce máslo

Candát s citrónem

Candát je dravá ryba s velmi chutným masem bez svalových kostí a bez zápachu.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rybí filety příčně rozpůlíme, osolíme, opepříme a obalíme z obou stran v hladké mouce. Citrón nakrájíme na slabá kolečka. V nepřilnavé pánvi rozpálíme trošku oleje. Položíme na něj rybí filety kůží dolů a krátce osmažíme dozlatova. Kolem filet rozložíme citrónová kolečka. Ryby otočíme a rychle osmažíme i z druhé strany. Stejně tak kolečka citrónů. Osmažené filety odložíme na předehřátý talíř a do horkého výpeku kápneme bílé víno. Dvě minutky povaříme a necháme v něm rozpustit ještě máslo. Stáhneme z plotny.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Penne s omáčkou z mletého masa
další
Jogurtový koláč z ovesných vloček
předchozí
Penne s omáčkou z mletého masa
další
Jogurtový koláč z ovesných vloček

Přidejte svůj komentář