Ingredience
- 2 filety candát
- 2 lžíce hladká mouka
- 0,5 citrón
- sůl
- čerstvě mletý pepř
A ještě
- 3 lžíce bílé víno
- 2 lžíce máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rybí filety příčně rozpůlíme, osolíme, opepříme a obalíme z obou stran v hladké mouce. Citrón nakrájíme na slabá kolečka. V nepřilnavé pánvi rozpálíme trošku oleje. Položíme na něj rybí filety kůží dolů a krátce osmažíme dozlatova. Kolem filet rozložíme citrónová kolečka. Ryby otočíme a rychle osmažíme i z druhé strany. Stejně tak kolečka citrónů. Osmažené filety odložíme na předehřátý talíř a do horkého výpeku kápneme bílé víno. Dvě minutky povaříme a necháme v něm rozpustit ještě máslo. Stáhneme z plotny. |