Ingredience
- 600 g mleté vepřové maso
- 250 g cannelloni
- 250 ml rajčatová passata
- 250 ml mléko
- 100 ml bílé víno
- 40 g + na vymazání formy máslo
- cca 40 g hladká mouka
- 40 g sýr parmazánového typu
- 3 rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kus velikosti mrkve celer
- citrónová šťáva
- čerstvě mletý pepř
- chilli vločky
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nasekáme nadrobno a nasypeme do vyšší pánve s rozehřátým olejem. Po chvilce přidáme posekaný česnek. Dále zeleninu nakrájenou na drobné kostičky. Při střední teplotě restujeme, dokud to vše nezačne krásně vonět. Pak zakápneme bílým vínem a necháme vydusit. Do pánve vyklopíme mleté maso a vařečkou do něj šťoucháme, až se rozpadne na malé kousky. Restujeme tak dlouho, až maso zešedne. |
2 Hotovo | Slupku rajčat nařízneme ostrým nožem do křížku a spaříme vroucí vodou. Slupku oloupeme, rajčata nakrájíme na kostičky a vhodíme k masu. Okořeníme, osolíme a zalijeme rajčatovou passatou, promícháme. Asi deset minut ještě podusíme pod pokličkou a stáhneme z plotny. |
3 Hotovo | V rendlíku rozpustíme máslo a přisypeme k němu mouku. Usmažíme voňavou zlatavou jíšku. Přiléváme studené mléko a metličkou šleháme, aby se neutvořily hrudky. Vzniklý bešamel osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou štávou. |
4 Hotovo | Zapékací misku vymažeme máslem. Cannelloni naplníme pomocí lžičky masovou náplní a vyskládáme je připravené formy do dvou pater. Pak je zalijeme bešamelem, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 20 minut. Potom odstraníme alobal, posypeme strouhaným sýrem, teplotu zvýšíme na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 10 minut. |