• Snědeno.cz
  • Maso
  • Canneloni plněné vepřovým masem s rajčatovou a bešamelovou omáčkou
0 0
Canneloni plněné vepřovým masem s rajčatovou a bešamelovou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g mleté vepřové maso
250 g cannelloni
250 ml rajčatová passata
250 ml mléko
100 ml bílé víno
40 g + na vymazání formy máslo
cca 40 g hladká mouka
40 g sýr parmazánového typu
3 rajčata
2 stroužky česnek
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kus velikosti mrkve celer
citrónová šťáva
čerstvě mletý pepř
chilli vločky
sůl
olej

Canneloni plněné vepřovým masem s rajčatovou a bešamelovou omáčkou

Trendy:
  • Masožrout

Pokud chcete na talíři dosáhnout úhledné porce, nechte zapečené cannelloni zchladnout.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nasekáme nadrobno a nasypeme do vyšší pánve s rozehřátým olejem. Po chvilce přidáme posekaný česnek. Dále zeleninu nakrájenou na drobné kostičky. Při střední teplotě restujeme, dokud to vše nezačne krásně vonět. Pak zakápneme bílým vínem a necháme vydusit. Do pánve vyklopíme mleté maso a vařečkou do něj šťoucháme, až se rozpadne na malé kousky. Restujeme tak dlouho, až maso zešedne.

2
Hotovo

Slupku rajčat nařízneme ostrým nožem do křížku a spaříme vroucí vodou. Slupku oloupeme, rajčata nakrájíme na kostičky a vhodíme k masu. Okořeníme, osolíme a zalijeme rajčatovou passatou, promícháme. Asi deset minut ještě podusíme pod pokličkou a stáhneme z plotny.

3
Hotovo

V rendlíku rozpustíme máslo a přisypeme k němu mouku. Usmažíme voňavou zlatavou jíšku. Přiléváme studené mléko a metličkou šleháme, aby se neutvořily hrudky. Vzniklý bešamel osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou štávou.

4
Hotovo

Zapékací misku vymažeme máslem. Cannelloni naplníme pomocí lžičky masovou náplní a vyskládáme je připravené formy do dvou pater. Pak je zalijeme bešamelem, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 20 minut. Potom odstraníme alobal, posypeme strouhaným sýrem, teplotu zvýšíme na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketový nákyp
další
Kuřecí kung pao
předchozí
Cuketový nákyp
další
Kuřecí kung pao

Přidejte svůj komentář