Ingredience
Salát
- 2 střední bulvy červená řepa
- 6 ks vlašské ořechy
- 1 čerstvý sýr typu žervénebo kozí
- 1 miska rukola
- sůl
- olivový olej
Jahodový přeliv
- 8 ks jahody
- 1 lžíce med
- 1 lžička tmavý balsamico krém
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Řepy omyjeme, odstraníme kořínky a listy a neoloupané položíme vedle sebe na kus alobalu. Pokapeme olejem, osolíme, alobal zabalíme a balíček dáme na plech do rozehřáté trouby (170 st. C) na cca 1 hodinu. Potom jej vyndáme z trouby, rozbalíme a necháme trošku zchladnout. Sloupneme slupku a bulvy nakrájíme ostrým nožem na co nejtenčí plátky. |
2 Hotovo | Rukolu omyjeme, necháme okapat a rozložíme na talíř. Kolečka řepy rozprostřeme na rukolu. Navrch položíme nočky z čerstvého sýru. |
3 Hotovo | Ořechy vylouskáme, rozlámeme prsty na menší kousky a nasucho opražíme na pánvi. Rozdělíme na připravené talíře. |
4 Hotovo | Jahody omyjeme, 2 schováme na ozdobení a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem spolu s medem a balzamikem. Přelijeme přes carpaccio. |