0 0
Carpaccio z červené řepy s jahodovým přelivem a čerstvým sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Salát
2 střední bulvy červená řepa
6 ks vlašské ořechy
1 čerstvý sýr typu žervé nebo kozí
1 miska rukola
sůl
olivový olej
Jahodový přeliv
8 ks jahody
1 lžíce med
1 lžička tmavý balsamico krém

Carpaccio z červené řepy s jahodovým přelivem a čerstvým sýrem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Když naši prapra předkové objevili červenou řepu, vařili jen
z jejích listů. Bulvu používali výhradně k léčení.

  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Salát

  • Jahodový přeliv

Postup přípravy

Sdílet

Pro přípravu budete ještě potřebovat kousek alobalu.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepy omyjeme, odstraníme kořínky a listy a neoloupané položíme vedle sebe na kus alobalu. Pokapeme olejem, osolíme, alobal zabalíme a balíček dáme na plech do rozehřáté trouby (170 st. C) na cca 1 hodinu. Potom jej vyndáme z trouby, rozbalíme a necháme trošku zchladnout. Sloupneme slupku a bulvy nakrájíme ostrým nožem na co nejtenčí plátky.

2
Hotovo

Rukolu omyjeme, necháme okapat a rozložíme na talíř. Kolečka řepy rozprostřeme na rukolu. Navrch položíme nočky z čerstvého sýru.

3
Hotovo

Ořechy vylouskáme, rozlámeme prsty na menší kousky a nasucho opražíme na pánvi. Rozdělíme na připravené talíře.

4
Hotovo

Jahody omyjeme, 2 schováme na ozdobení a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem spolu s medem a balzamikem. Přelijeme přes carpaccio.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hrachová kaše
další
Cereální snídaně
předchozí
Hrachová kaše
další
Cereální snídaně

Přidejte svůj komentář