Ingredience
- 300 g celer
- 200 g kyselé jablko
- 50 g vlašské ořechy
- z 0,5 citrónová šťáva
- sůl
Zálivka
- 150 g zakysaná smetana
- 50 g majolka
- 30 g kremžská hořčice
- 2 lžíce lněný olejpříp. jiný kvalitní
- 1 lžíce javorový sirup
- 1 lžička balzamico
- 0,5 lžičky sušený česnek
- dle chuti sůl
- dle chuti čerstvě mletý pepř
- dle chuti citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Celer i jablko omyjeme, osušíme a oloupeme. Jablíčko zbavíme jádřince. Obojí nakrouháme na "mandolíně" na tenké nudličky a zakapeme citrónovou šťávou. Lehce osolíme a důkladně promícháme, aby se v citrónové šťávě obalily všechny kousky. Ochrání je to před zhnědnutím. |
2 Hotovo | Z uvedených ingrediencí metličkou ušleháme zálivku a vmícháme jí do připraveného celeru. Vlašské ořechy nasucho opražíme na pánvi, abychom zvýraznili jejich vůni a chuť. Potom je posekáme na větší kousky a vmícháme do salátu. |