0 0
Celosemínkové bochánky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

120 g jemné ovesné vločky
70 g slunečnicová semínka
40 g dýňová semínka
40 g lískové oříšky
40 g lněné semínko
30 g sezamová semínka
20 g mák nemletý
10 g psyllium ne tablety, ke koupi v lékárně
10 g chia semínka
3 dl teplá voda
2 g kmín
1 lžíce kokosový olej + na vymazání plechu
1 lžíce rýžový sirup nebo tekutý med
1 lžička sůl

Celosemínkové bochánky

Trendy:
  • Vegetariánské

Psyllium je rozemleté osemení jitrocele indického, který obsahuje rozpustnou vlákninu.
Smícháním s vodou zgelovatí.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Lněná semínka je lepší před použitím nějakým způsobem podrtit, což se mi povedlo v třecí keramické misce suribachi. Takže pokud tuhle krásku nemáte, zkuste hmožďíř nebo mlýnek na kafe. Nadrcené, v horším případě nenadrcené, lněné semínko nasypeme do misky. Přidáme pokrájené lískové oříšky, vločky, slunečnici, dýňová semínka, sezam, psylium, mák, chia semínka, sůl a kmín. Prostě všechny sypké složky smícháme dohromady. Teplou vodu odměříme do odměrky, přidáme sirup a kokosový tuk, který se v teplé vodě rozpustí. Tekutou směs smícháme se sypkou a necháme aspoň 40 minut odpočinout.

2
Hotovo

Plech na muffiny silně vymažeme tukem nebo vyložíme kousky pečícího papíru. Těsto rozdělíme na 12 kousků, v dlaních ukoulíme tvary podobné vdolečkům a poklademe je na plech. Troubu rozehřejeme na 180 st. C a upečeme dorůžova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cukety zapečené se zrajícím sýrem
další
Zelňačka s klobásou
předchozí
Cukety zapečené se zrajícím sýrem
další
Zelňačka s klobásou

Přidejte svůj komentář