Ingredience
Lívanečky 15 ks
- 200 g mléko
- 130 g celozrnná pšeničná mouka
- 50 g hladká mouka
- 40 g cukr
- 15 g oruby
- 1 ks vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- prášek, dřeň, aroma.... vanilka
- špetka sůl
- olej
A ještě
- 200 ml voda
- 5 ks jablka
- 1 ks celá skořice
- 1 lžička cukr
- prášek, dřeň, aroma.... vanilka
- 1/2 s pravou vanilkou vanilkový pudink
- špetička sůl
- na ozdobu zakysaná smetana
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme metličkou. Přidáme mléko a všechny ostatní ingredience. Umícháme vláčné těsto. Na rozpálenou palačinkovou pánev nakapeme trochu oleje a malou naběračkou tvoříme malé lívanečky. Smažíme z obou stran dozlatova. |
2 Hotovo | Jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a oloupeme. Nakrájíme na kostičky a nasypeme do kastrolu. Přidáme špetku soli, cukr, skořici a půl deci vody. Pod pokličkou udusíme doměkka. Ve zbylé vodě rozmícháme pudink a přilijeme k jablíčkům. Vaříme do zhoustnutí. Na lívanečky navrstvíme dušená jablka a ozdobíme lžičkou zakysané smetany. |