0 0
Celozrnný quiche s mangoldem a cuketou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Celozrnný quiche s mangoldem a cuketou

    Postup přípravy

    Sdílet

    Ačkoliv prapůvodní slaný koláč – quiche pochází pravděpodobně z Německa a to i odvozením ze slova „kuchen“, Francouzi recepturu vymazlili k naprosté dokonalosti. Samozřejmě fantazii se meze nekladou a my si můžeme do slaného koláče nasázet na co máme zrovna chuť.

    Na koláč o průměru 29 cm budeme potřebovat:

    Těsto

    • 1 vrchovatý kelímek od jogurtu (120 g) celozrnné mouky
    • 1 vrchovatý kelímek hladké mouky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 vejce
    • 1 lžíce prášku do pečiva
    • 3 špetky soli

    Náplň

    • 1 cuketa
    • velká mísa listů mangoldu a listů červené řepy
    • 1 velká cibule
    • olivový olej
    • chilli koření
    • hrubě mletý pepř
    • sůl
    • sypké polévkové bio koření
    • 3 velké stroužky česneku
    • 250 g zakysané smetany
    • 1 dl mléka
    • 5 vajec
    • 50 g sýru parmazánového typu

    Postup:

    Do kuchyňského robota dáme mouku, vejce, jogurt, olej, prášek do pečiva a sůl a umícháme těsto. Necháme odpočinou v mikrotenovém sáčku aspoň půl hodiny v lednici. Koláčovou formu (29 cm v průměru) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (vystačilo mi ještě na malou formu 18 cm).

    Listy mangoldu a červené řepy omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a cuketu na kolečka. Na oleji pěníme nakrájenou cibuli, přidáme cuketu, lisovaný česnek, koření a orestujeme. Navrstvíme na těsto a zalijeme směsí mléka, vajec a zakysané smetany. Posypeme strouhaným sýrem a upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 35 minut.

    kyš-cuketa

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Grilované meruňky marinované ve whisky se zakysanou smetanou a karamelem
    další
    Meruňkový koláč s tvarohem a kokosovou drobenkou
    předchozí
    Grilované meruňky marinované ve whisky se zakysanou smetanou a karamelem
    další
    Meruňkový koláč s tvarohem a kokosovou drobenkou

    Přidejte svůj komentář