1 0
Čerstvé jahodové dortíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

větší kusy jahody
80 g kešu natural
2 lžíce javorový sirup
2 lžíce citrónová šťáva
špetička sůl
drcené pistácie

Čerstvé jahodové dortíky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Moučníky a sladká jídla
  • RAW Recepty
  • Recepty pro děti

Aby si jahody zachovaly plnou vůni, myjte je krátkým ponořením do misky s čistou vodou. Voda tekoucí jim nesvědčí.

  • 20 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kešu namočíme přes noc do čisté vody tak, aby byly zcela ponořené. Druhý den vodu slijeme a oříšky se sirupem a citrónovou šťávou rozmixujeme zcela dohladka.

2
Hotovo

Jahody krátce omyjeme v čisté vodě a osušíme ubrouskem. Odřízeme jim lístečky a malou lžičkou vydlabeme část vnitřku. Sežízneme také špičku, aby nám dobře stály. Vzniklý otvor naplníme kešu krémem a posypeme pistáciemi.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hermelín v županu
další
Bramborové muffiny s křepelčími vejci
předchozí
Hermelín v županu
další
Bramborové muffiny s křepelčími vejci

Přidejte svůj komentář