0 0
Červená neloupaná čočka se ztraceným vejcem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Červená neloupaná čočka se ztraceným vejcem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Jeden z mých „obědových“ receptů, takže jedna porce. Mužská část rodiny nevyhledává čočku, ale já jí mám moc ráda, takže si jí dělávám k obědu. Toto je odlehčený recept a navíc z červené čočky, takže je hotovo jedna dvě.

    • šálek neloupané červené čočky
    • 1 vrchovatá lžíce másla
    • 1 lžíce hladké mouky
    • sůl, pepř, špetka cukru
    • citronová šťáva
    • 1 čerstvé vejce
    • ocet
    • kyselá okurka

    Čočku přebereme, propláchneme chladnou vodou a na dvě hodiny namočíme. Potom vodu vyměníme a uvaříme doměkka, což trvá cca 20 minut.

    Mezitím si v malém kastrůlku rozehřejeme máslo s trochou soli, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Když je čočka hotová (mělo by tam zůstat trošku vody), vmícháme do ní jíšku a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, citronem a případně trošičkou cukru.

    Ve větším kastrolu přivedeme k varu vodu s trochou octa a soli. Vejce vyklepneme do malého šálku, lžící uděláme uprostřed vroucí vody rychlý vír a vejce do něj pomalu vyklopíme. Vaříme dvě a půl minuty a vyndáme.

     

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Šneci z listového těsta
    další
    Těstoviny s čerstvými rajčaty
    předchozí
    Šneci z listového těsta
    další
    Těstoviny s čerstvými rajčaty

    Přidejte svůj komentář