Ingredience
- cca 2 kg červená řepa
- 500 ml voda
- 250 ml ocet
- 100 g cukr
- 25 g sůl
- 3 g kmín
- 3 g fenykl
- anýz
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Řepu očistíme, omyjeme a uvaříme téměř doměkka. Mezitím svaříme vodu s octem, solí, cukrem a kořením. Vaříme přiklopené pokličkou přibližně 20 minut. Potom necháme zakryté aspoň 3 hodiny odpočívat. Zchladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky. Sklenice vyvaříme ve vodě, naplníme kousky řepy a zalijeme nálevem. Hrany sklenice i víčka otřeme čistou utěrkou a zavíčkujeme. |
2 Hotovo | Troubu rozehřejeme na 120 st. C, dáme do ní vyšší plech s horkou vodou, asi 2 cm, skleničky do něj položíme a 30 minut zaváříme. Posléze necháme zchladnout obrácené dnem vzhůru. |