0 0
Červená řepa v kořeněném nálevu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

cca 2 kg červená řepa
500 ml voda
250 ml ocet
100 g cukr
25 g sůl
3 g kmín
3 g fenykl
anýz

Červená řepa v kořeněném nálevu

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Vegetariánské

Řepa je elixírem zdraví a mládí. Má tolik prospěšných vitamínů a minerálů, že se doporučuje ve stavech, kdy jde člověku doslova o život.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu očistíme, omyjeme a uvaříme téměř doměkka. Mezitím svaříme vodu s octem, solí, cukrem a kořením. Vaříme přiklopené pokličkou přibližně 20 minut. Potom necháme zakryté aspoň 3 hodiny odpočívat. Zchladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky. Sklenice vyvaříme ve vodě, naplníme kousky řepy a zalijeme nálevem. Hrany sklenice i víčka otřeme čistou utěrkou a zavíčkujeme.

2
Hotovo

Troubu rozehřejeme na 120 st. C, dáme do ní vyšší plech s horkou vodou, asi 2 cm, skleničky do něj položíme a 30 minut zaváříme. Posléze necháme zchladnout obrácené dnem vzhůru.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní tempeh na medu s jasmínovou rýží
další
Cuketový nákyp s mletým masem
předchozí
Pikantní tempeh na medu s jasmínovou rýží
další
Cuketový nákyp s mletým masem

Přidejte svůj komentář