Ingredience
- 400 g hovězí maso plecpříp. mleté hovězí koupené
- 400 g z konzervy červené fazole
- 400 g krájená rajčata v konzervě
- 250 ml hovězí vývarnebo rozvařený bio bujón
- 60 g libová slanina
- 3 stroužky česnek
- 2 rajče
- 2 kostičky hořká čokoláda
- 1 červená kapie
- 1 velká cibule
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžička chilli koření
- mletý pepř
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek rýže
- sůl
A ještě
- tortilla placky
- tortilla chips
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso pomeleme na masovém strojku. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Papriku nakrájíme na kousky. V kastrolu rozehřejeme trošičku oleje a orestujeme na něm nejdřív pokrájenou slaninu a když se rozškvaří, přidáme cibuli s česnekem. Restujeme dozlatova. Přisypeme sladkou papriku a chilli a jen chvilku zahříváme, aby se koření rozvonělo. Potom přidáme mleté maso a vařečkou jej během restování oddělujeme na malé kousky. |
2 Hotovo | Až se vypaří tekutina z masa, zalijeme vývarem a rajčaty z konzervy. Přiklopíme pokličkou a dusíme. Mezitím si nakrojíme rajčata do kříže, spaříme vroucí vodou, sloupneme a nakrájíme na maličké kousky. Asi po 30ti minutách je přidáme k masu zároveň s kapií, zcezenými fazolemi a dálších cca 20-30 minut pod pokličkou dusíme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou čokoládu, pokrájenou jarní cibulku, promícháme a ještě chvilku probuláme. |
3 Hotovo | Rýži propláchneme chladnou vodou, doplníme 1 a půl násobky vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka, cca 12 minut. Nejdřív začneme vařit zprudka a když začne bublat, teplotu snížíme a zvolna dovaříme. |
4 Hotovo | Tortilla placky rozkrájíme na 6 dílů a na suché pánvi z obou stran opečeme, aby křupaly. Na talířích posypeme petrželkou nebo koriandrem. |
5 Hotovo | Na talířích chili ozdobíme salátem a nachos. |