0 0
Chilli lanýže s pistáciemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 g min. 70% hořká čokoláda
30 ml šlehačka
20 g máslo
dle chuti chilli koření
na obalení drcené pistácie

Chilli lanýže s pistáciemi

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Zralé pistácie poznáte podle toho, že mají puklou skořápku.

  • 30 min
  • Porcí: 20
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smetanu nalijeme do kastrůlku a vložíme do vodní lázně. Přivedeme těsně pod bod varu. Přidáme máslo, chilli, nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Vyjmeme z vodní lázně a necháme zchladnout. Poté přikryjeme fresh fólií a dáme do lednice odpočinou přes noc. Když je směs úplně studená a tuhá, nabíráme lžičkou kousky, rychle koulíme kuličky a obalujeme v drcených pistáciích. Směs rychle taje, takže válení kuliček a obalování musí být opravdu dost svižné.

2
Hotovo

Lanýže uchováváme zakryté fresh fólií v lednici, vyskládané jeden vedle druhého.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kávová zrna
další
Pečená husí prsa se zelím a karlovarským knedlíkem
předchozí
Kávová zrna
další
Pečená husí prsa se zelím a karlovarským knedlíkem

Přidejte svůj komentář