Ingredience
- 100 g min. 70% hořká čokoláda
- 30 ml šlehačka
- 20 g máslo
- dle chuti chilli koření
- na obalení drcené pistácie
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Smetanu nalijeme do kastrůlku a vložíme do vodní lázně. Přivedeme těsně pod bod varu. Přidáme máslo, chilli, nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Vyjmeme z vodní lázně a necháme zchladnout. Poté přikryjeme fresh fólií a dáme do lednice odpočinou přes noc. Když je směs úplně studená a tuhá, nabíráme lžičkou kousky, rychle koulíme kuličky a obalujeme v drcených pistáciích. Směs rychle taje, takže válení kuliček a obalování musí být opravdu dost svižné. |
2 Hotovo | Lanýže uchováváme zakryté fresh fólií v lednici, vyskládané jeden vedle druhého. |