Ingredience
- min. 70% hořká čokoláda
- 30 g kandovaná pomerančová kůra
- 20 g třtinový moučkový cukr
- 30 ml šlehačka
- 20 g máslo
- 1 lžíce pomerančový likérnebo koňak
- 1 lžička chilli prášek Pasilladle chuti
- vanilka
Postup přípravy
Připraveno ve spolupráci s The Chilli doktor
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Smetanu nalijeme do kastrůlku, vsypeme cukr, ovoníme vanilkou a promícháme. Vložíme do vodní lázně a přivedeme těsně pod bod varu. Přidáme máslo, chilli, nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Kandovanou pomerančovou kůru rozsekáme na cimpr campr, čím menší, tím lepší, a vsypeme do připravené směsi. Důkladně promísíme a vyjmeme z vodní lázně. Nalijeme do uzavíratelné dádoby a necháme zchladnout. Poté přikryjeme víčkem nebo fresh fólií a dáme do lednice odpočinou přes noc. Když je směs úplně studená a tuhá, nabíráme lžičkou kousky, rychle koulíme válečky nebo kuličky a obalujeme v drcených vlašských ořeších. Směs rychle taje, takže válení kuliček a obalování musí být opravdu dost svižné. |
2 Hotovo | Lanýže uchováváme v lednici vyskládané jeden vedle druhého a zakryté fresh fólií. |