0 0
Chléb z ovesných vloček, semínek a ořechů

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Suchá směs
130 g slunečnicová semínka
100 g ovesné vločky
50 g jemné ovesné vločky
50 g dýňová semínka
40 g vlašské ořechy
30 g černý sezam
10 g lněné semínko
4 polévkové lžíce psyllium
1 lžička lahůdkové sušené droždí
1 zarovnaná lžička sůl
Tekutá směs
380 ml teplá voda
3 lžíce kokosový olej
1 lžíce agáve sirup
1 lžička jablečný ocet

Chléb z ovesných vloček, semínek a ořechů

Trendy:
  • Zdravé recepty

Psyllium je rozpustná vláknina, která ve spojení s vodou tvoří gelovitou hmotu. Je nesmírně prospěšná pro naše trávení
a dobrou hladinu cholesterolu.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

  • Suchá směs

  • Tekutá směs

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V jedné míse smícháme všechny suché ingredience tak jak jsou, jen ořechy nahrubo posekáme. V odměrce promísíme vodu s kokosovým olejem, agáve sirupem a octem. Nalijeme do suché směsi a důkladně promícháme. Necháme aspoň hodinu odpočinout a nasáknout.

2
Hotovo

Formu na biskupský chlebíček vytřeme olejem a těsto do ní vyklopíme a stěrkou natlačíme po celé ploše. Povrch uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 40 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní cuketová pomazánka
další
Brokolicový nákyp s bramborami
předchozí
Pikantní cuketová pomazánka
další
Brokolicový nákyp s bramborami

Přidejte svůj komentář