Ingredience
Těsto
- 400 g hladká mouka
- 100 ml podmáslí
- 80 ml voda
- 8 g cukr krupice
- 6 g sůl
- 5 g droždí sušené
- 4 lžíce olivový olej
- 1 vejce
Náplň
- 90 g bazalkové pesto
- 40 g drcené pistácie
- 30 g parmazán
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce olivový olej
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vejce a podmáslí vyndáme z lednice hodinu před přípravou. Pak do misky nasypeme mouku, cukr, sůl a droždí a přidáme podmáslí, vodu, olej a vejce (trošičku vejce si schováme na potření chlebíčku). Utvoříme vláčné nelepivé těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Zakryjeme utěrkou a igelitem a necháme hodinku kynout. |
2 Hotovo | Česnek prolisujeme do olivového oleje a chviličku orestujeme. Smícháme s pestem. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a posekáme pistácie. |
3 Hotovo | Stůl poprášíme hladkou moukou a těsto na něm rozválíme na obdélníkovou placku. Po celé ploše jí potřeme pestem a posypeme sýrem a větším dílem pistácií (trošku si jich schováme na posypání). Srolujeme do ruličky. Podélně rozkrojíme ostrým nožem a obě části smotáme jako vrchní díl vánočky. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a smotaný chlebíček do ní vložíme. |
4 Hotovo | |
5 Hotovo |