Ingredience
- 200 g špaldová mouka hladká
- 200 g rebarbora
- 120 g zakysaná smetana
- 100 ml mléko
- 100 g třtinový cukr
- 70 g brusinky
- 50 g kešu
- 20 g pistácie natural
- 1 vejce
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 10 g prášek do pečiva
- špetka sůl
- vanilka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z rebarbory sloupneme tenkou slupičku a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Oříšky posekáme. Smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Zvlášť smícháme zakysanou smetanu, vejce, mléko a vanilku. Vidličkou prošleháme a nalijeme do sypké směsi. Stěrku promísíme, přidáme rebarboru, oříšky a brusinky. Nakonec přidáme citrónovou šťávu. |
2 Hotovo | Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do formy přemístíme a rozprostřeme do stran. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme cca 55 minut. Poté zkusíme zapíchnutím špejle doprostřed chlebíčku, jestli je upečeno. Pokud na špejli ulpí lepkavé těsto, pár minut přidáme. Hotový moučník necháme ještě 10 minut stát ve formě a pak vyklopíme a necháme vystydnout. |