0 0
Chlupaté knedlíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g brambory ideálně varný typ B nebo C
100 g hladká mouka
60 g hrubá mouka
2 lžíce mléko
1 ks vejce
1 lžíce máslo
sůl

Chlupaté knedlíky

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Dle M. D. Rettigové by mělo být před uvařením chlupatých knedlíků připraveno zelí. Knedlíky by se do něj měly hned po uvaření vkládat, aby neztmavly a neztuhly :)

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Syrové brambory oloupeme a hned nastrouháme na jemném struhadle. Promícháme se solí a horkým mlékem a vyklopíme na cedník. Necháme vykapat všechnu tekutinu a ještě lžící vymačkáme co se dá.

2
Hotovo

Brambory přendáme do suché mísy, přisypeme mouku, přilijeme rozpuštěné máslo a rozkvedlané vejce. Vypracujeme těsto, které drží tvar (pokud bude řídké, přidáme trošičku mouky).

3
Hotovo

Do většího kastrolu dáme vařit osolenou vodu. Pomocí dvou lžic vytvoříme na tácek cca 12 noků. Když se voda začne silně vařit, noky do ní přendáme. Vařečkou odloupneme ode dna a vaříme asi 11 minut. Potom knedlíky vyndáme na mísu a podáváme.

4
Hotovo

Ideální přílohou k chlupatým knedlíkům je kysané zelí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hříbková polévka s ořechovými knedlíčky
další
Roláda z červené řepy s ricottou
předchozí
Hříbková polévka s ořechovými knedlíčky
další
Roláda z červené řepy s ricottou

Přidejte svůj komentář