Ingredience
- 20 ks zelený chřest
- 10 g sýr parmazánového typu
- 7 plátků prosciutto
- 1 plát listové těsto
- 1 vejce
- čerstvě mletý pepř
Dip
- 3 rajčata
- 1 zakysaná smetana
- 1 lahůdková cibulka
- 1 stroužek česnek
- sůl
- čerstvá bazalka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Chřest omyjeme, osušíme a odlámeme tuhé konce. Listové těsto rozvineme po stole a nakrájíme příčně na proužky široké asi 2 cm. Šunku nakrájíme podélně na 3 pásky. Vejce vyklepneme do skleničky a rozkvedláme vidličkou. Mašlovačkou potřeme celou plochu těsta. Odebereme vždy jeden proužek těsta položíme na něj proužek šunky a na bližší okraj položíme spodní díl stonku chřestu. Těstem se šunkou stonek omotáme do spirály a pod hlavičkou přitiskneme. |
2 Hotovo | Pečící plech vyložíme papírem na pečení a připravené chřestové ruličky na něj skládáme. I povrch potřeme vejcem, posypeme nastrouhaným sýrem a nakonec všechny ruličky opepříme nahrubo drceným pepřem. Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C cca 18-20 minut dozlatova. |
3 Hotovo | Mezitím, co se nám pečou ruličky, připravíme si dip. Rajčatům nakrojíme slupku, spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme, odstraníme semínka a rajčata rozsekáme ponorným mixérem nebo v sekáčku společně s cibulkou, česnekem a bazalkou. Přidáme zakysanku, sůl a promícháme. Hotové spirálky do dipu namáčíme. |