0 0
Cibuláda

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Na 1 skleničku
8 ks červená cibule
150 ml červené víno
40 g máslo
1 větvička rozmarýn
1 lžíce třtinový cukr
1 lžíce balzamiko krém černý
chilli paprička
sůl

Cibuláda

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kdysy dávno byla cibule spolu se solí prvním kořením prostého lidu.

  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na 1 skleničku

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na tenká kolečka. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme do něj cukr a chviličku zahříváme. Přisypeme cibuli a pár minut restujeme.

2
Hotovo

Když cibule začne syčet, zalijeme jí červeným vínem, okořeníme chilli papričkou, solí a rozmarýnou. Za častého míchání necháme víno vypařit a cibuli mírně zkaramelizovat. Nakonec dochutíme balzamikem.

3
Hotovo

Horkou cibuládu naplníme do vyvařené skleničky a zavíčkujeme. Pokud budeme chtít uchovat delší dobu, zavaříme při 85 st. C cca 15 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mangové čatní
další
Toustíky s kozím sýrem a marmeládou
předchozí
Mangové čatní
další
Toustíky s kozím sýrem a marmeládou

Přidejte svůj komentář