Ingredience
Na 1 skleničku
- 8 ks červená cibule
- 150 ml červené víno
- 40 g máslo
- 1 větvička rozmarýn
- 1 lžíce třtinový cukr
- 1 lžíce balzamiko krém černý
- chilli paprička
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na tenká kolečka. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme do něj cukr a chviličku zahříváme. Přisypeme cibuli a pár minut restujeme. |
2 Hotovo | Když cibule začne syčet, zalijeme jí červeným vínem, okořeníme chilli papričkou, solí a rozmarýnou. Za častého míchání necháme víno vypařit a cibuli mírně zkaramelizovat. Nakonec dochutíme balzamikem. |
3 Hotovo | Horkou cibuládu naplníme do vyvařené skleničky a zavíčkujeme. Pokud budeme chtít uchovat delší dobu, zavaříme při 85 st. C cca 15 minut. |