Ingredience
- 500 g cibule
- 100 g sádlo
- 60 g špeknebo slanina, vcelku
- 3 vejce
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce sladká paprika
- 1/2 lžičky majoránka
- pálivá paprika
- sůl
- chléb
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibule rozpůlíme a půlky nakrájíme příčně na co nejslabší plátky. Špek rozkrájíme na maličké kostičky. Česnek rozdrtíme velkým nožem a nasekáme na kousíčky. |
2 Hotovo | Ve velké pánvi nebo kastrolu rozpustíme sádlo a na něm rozškvaříme slaninu. Když se zatáhne, přisypeme cibuli a česnek. Za občasného míchání restujeme, až začne cibule lehounce zlátnout. Potom osolíme, okořeníme paprikou a majoránkou. Ještě chviličku restujeme a pak přilijeme rozkvedlaná vejce. Za stálého míchání necháme ztuhnout a podáváme s chlebem nebo topinkami. |