0 0
Cibulová praženice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g cibule
100 g sádlo
60 g špek nebo slanina, vcelku
3 vejce
2 stroužky česnek
1 lžíce sladká paprika
1/2 lžičky majoránka
pálivá paprika
sůl
chléb

Cibulová praženice

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty

Tento recept se naučil děda v padesátých letech od maďarského spolubydlícího na koleji.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibule rozpůlíme a půlky nakrájíme příčně na co nejslabší plátky. Špek rozkrájíme na maličké kostičky. Česnek rozdrtíme velkým nožem a nasekáme na kousíčky.

2
Hotovo

Ve velké pánvi nebo kastrolu rozpustíme sádlo a na něm rozškvaříme slaninu. Když se zatáhne, přisypeme cibuli a česnek. Za občasného míchání restujeme, až začne cibule lehounce zlátnout. Potom osolíme, okořeníme paprikou a majoránkou. Ještě chviličku restujeme a pak přilijeme rozkvedlaná vejce. Za stálého míchání necháme ztuhnout a podáváme s chlebem nebo topinkami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Karbanátky s cuketou pečené v troubě
další
Ovocná limonáda
předchozí
Karbanátky s cuketou pečené v troubě
další
Ovocná limonáda

Přidejte svůj komentář