Ingredience
Korpus
- 160 g špaldová mouka
- 80 g máslo
- 2 lžíce studená voda
- špetka sůl
Náplň
- 40 g sýr parmazánového typu
- 5 cibule
- 3 vejce
- 1 šlehačka
- 0.5 pórek
- sůl, pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Studené máslo nakrájíme na malé kousky a svižně zpracujeme s moukou, solí a troškou ledové vody. Pracujeme opravdu rychle, abychom máslo rukama příliš nezahřáli. Zabalíme do fresh fólie a uložíme na půl hodiny do lednice. Pak rozválíme do koláčové formy tak, abychom vytvořili cca 2 cm okraje. Formu předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto propícháme vidličkou, pokryjeme jej kouskem pečícího papíru, posypeme sušenými fazolemi a předpečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 15 minut. |
2 Hotovo | Cibuli nakrájíme na jemné proužky a orestujeme dosklovata na troše oleje. Ke konci restování přidáme drobně pokrájený pórek. Směs necháme trochu zchladnout. Vejce rozšleháme se šlehačkou, solí a pepřem a promícháme s cibulovou směsí. Nalijeme na předpečený korpus, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dozlatova, asi 20 minut. |