0 0
Cibulový koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
160 g špaldová mouka
80 g máslo
2 lžíce studená voda
špetka sůl
Náplň
40 g sýr parmazánového typu
5 cibule
3 vejce
1 šlehačka
0.5 pórek
sůl, pepř
olej

Cibulový koláč

Cibule se od pradávna používala jako lék. Působí jako antioxidant, ale také dezinfekčně a antimikrobiálně.

  • 70 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Studené máslo nakrájíme na malé kousky a svižně zpracujeme s moukou, solí a troškou ledové vody. Pracujeme opravdu rychle, abychom máslo rukama příliš nezahřáli. Zabalíme do fresh fólie a uložíme na půl hodiny do lednice. Pak rozválíme do koláčové formy tak, abychom vytvořili cca 2 cm okraje. Formu předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto propícháme vidličkou, pokryjeme jej kouskem pečícího papíru, posypeme sušenými fazolemi a předpečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 15 minut.

2
Hotovo

Cibuli nakrájíme na jemné proužky a orestujeme dosklovata na troše oleje. Ke konci restování přidáme drobně pokrájený pórek. Směs necháme trochu zchladnout. Vejce rozšleháme se šlehačkou, solí a pepřem a promícháme s cibulovou směsí. Nalijeme na předpečený korpus, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dozlatova, asi 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Banánovo-pomerančové smoothie s rakytníkem
další
Lepenice pro vegetariány
předchozí
Banánovo-pomerančové smoothie s rakytníkem
další
Lepenice pro vegetariány

Přidejte svůj komentář