Ingredience
- miska čirůvkydvoubarvé a fialové
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 0,5 lžičky drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Bešamel
- 40 g máslo
- 40 g hladká mouka
- cca 2 dl mléko
- sůl
- muškátový oříšek
- citrónová šťáva
A ještě
- na posypání tvrdý sýrčedar, parmazán
- 3-4 bagetka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Čirůvky očistíme, a také nakrájíme na kousky. Přisypeme je do pánve a restujeme společně s cibulí. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Čirůvky pustí dost vody, takže je dusíme, dokud se voda neodpaří. |
2 Hotovo | V mezičase připravíme i bešamel. Rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Vezmeme si metličku, přilijeme studené mléko a metličkou rozšleháme. Zahříváme, často mícháme a svaříme na hustý bešamel. Osolíme a ochutíme citrónovou šťávou a muškátovým oříškem. Ještě chvíli povaříme a vmícháme podušené houby. |
3 Hotovo | Bagetky podélně rozkrojíme, vydlabeme střídku a obě části bohatě naplníme houbovým bešamelem. Vyrovnáme je na plech na pečící papír a posypeme jemně strouhaným sýrem. |
4 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a zapečeme dorůžova, cca 15 minut. |