Ingredience
- 180 g jemné ovesné vločky
- 70 g špaldová mouka
- 50 g třtinový cukr
- 3 lžíce olej
- 2 vejce
- 1 velký šťavnatý bio citrónkůra i šťáva
- 1 dl šlehačka
- 1 lžička jedlá soda
- špetka sůl
A ještě
- 2 plátky ananas
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Citrón důkladně vydrbeme kartáčkem a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Nahatý citrón rozpůlíme a celý vymačkáme. Do misky vyklepneme vejce, přisypeme cukr a mixérem rozmixujeme. Pak přilijeme smetanu a olej a dále mixujeme. Nakonec přidáme i citrónovou šťávu a kůru. Přisypeme vločky smíchané s moukou, solí a jedlou sodou. Už jen vařečkou zamícháme. Z ananasových plátků vyřízneme tuhý střed a zbytek nakrájíme na kostičky. |
2 Hotovo | Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme tukem a vysypeme trochou mouky) a nalijeme do ní těsto. Povrch posypeme nastrouhaným ananasem. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 40 minut. |