Ingredience
- 200 g cizrna
- 60 g slanina
- 2 stroužky česnek
- 2 kostky zeleninový bio bujónnebo vývar
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 lžička kari
- 1/3 lžičky římský kmín
- olej
- naklíčená semínka ředkvičky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme den předem tím, že si namočíme cizrnu do studené vody. Může jí být i víc a to, co nám po uvaření zbyde, schováme napříště v mikroténovém sáčku do mrazáku. Druhý den vodu z cizrny slijeme, doplníme novou a uvaříme doměkka (přibližně 1 hodinu). |
2 Hotovo | Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev na kolečka a česnek na plátky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme mrkev. Přidáme římský kmín, posekanou cibuli a česnek a necháme ještě zrůžovět. Okořeníme kari kořením. Přidáme 3/4 uvařené cizrny s trochou vody, přihodíme bujony, přiklopíme pokličkou a chvilku povaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme citrónovou šťávou. |
3 Hotovo | Slaninu rozkrájíme na proužky a orestujeme na malé pánvičce. Vyškvařenou slaninkou a kuličkami cizrny zdobíme polévku na talířích. Posypeme klíčky ředkviček (semínka propláchneme na necháme naklíčit ve speciální klíčící nádobě). |