Ingredience
- 200 g cizrna konzervačistá váha
- 200 ml kokosové mléko
- 60 g mražené fazolky
- 2 rajčata
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 stroužky česnek
- 1 vrchovatá lžíce tahini
- 1 lžíce tamarindová omáčkanebo citrónová šťáva
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 vodnice
- 1 lžička červené kari
- 1 chilli paprička
- 1 lžička kari koření
- kousek zázvor
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme vodou. Nakonec zalijeme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Od doby varu 12 minut. Nejdřív přivedeme rychle k varu a pak teplotu stáhneme. |
2 Hotovo | Cibuli, zázvor a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme ve vyšší pánvi na troše oleje. Přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a na nudličky nakrájenou vodnici. Okořeníme kari pastou a kari kořením a dál restujeme. Přisypeme fazolky, zalijeme kokosovým mlékem, přihodíme chilli papričku, přikryjeme pokličkou a 5 minut dusíme. |
3 Hotovo | Mezitím spaříme vroucí vodou naříznutá rajčata a sloupneme slupku. Nakrájíme je na kousky a vhodíme do pánve. Přisypeme slitou cizrnu. Zahustíme vrchovatou lžící tahini pasty a dochutíme tamarindovou omáčkou, sojovkou a solí. Ještě tak dvě minutky podusíme. |