Ingredience
- 8 plátků sendvičový chléb
- 80 g čedar
- 8 plátků anglická slanina
- 8 lžic slaninová majonéza
- 4 listy listový salát
- 4 vejce
- 2 kuřecí prsa
- 2 rajče
Postup přípravy
Místo běžné majonézy je v sendvičích majonéza slaninová
Pokud dáváte přednost majonéze běžné, použijte tu 🙂
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí maso zbavíme tučných kousků a blanek a nakrájíme na plátky. Buď na 4 větší nebo 8 menších. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a nasypeme ho na půl plechu vyloženého pečícím papírem. Na druhou půlku vyskládáme plátky přepůlené slaniny a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C na cca 10 minut. Až bude slanina vykřupaná a sýr rozteklý a nazlátlý. |
2 Hotovo | Připravíme si slaninovou majonézu dle odkazu v úvodu, případně použijeme majonézu běžnou. |
3 Hotovo | Zapneme kontaktní gril na 200 st. C a opečeme na něm toustový chléb. Nebo jej opečeme na pánvi na trošičce oleje. A osmažíme si také osolené a opepřené kuřecí maso. |
4 Hotovo | Na nepřilnavé pánvi usmažíme volská oka. Pokud máme kovové nebo silikonové tvořítko, budou i krásně úhledná. Rajče nakrájíme na slaboučké plátky. |
5 Hotovo | Poskládáme sendvič. Jeden opečený plátek chleba dáme dospod, potřeme slaninovou majonézou, na ní položíme list salátu, na něj plátky rajčat, pak kuřecí maso, slaninu, volské oko, sýrový chips a pokapeme opět majonézou. Přikryjeme druhým ogrilovaným plátkem sendvičového chleba a pro lepší stabilitu můžeme propíchnout špejlí a sendvič šikmo rozříznout na dvě části. |