0 0
Club sandwich

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
8 plátků sendvičový chléb
80 g čedar
8 plátků anglická slanina
8 lžic slaninová majonéza
4 listy listový salát
4 vejce
2 kuřecí prsa
2 rajče

Club sandwich

Trendy:
  • Masožrout

I když má mít správný klubový sendvič 3 patra, rozhodli jsme se šetřit na pečivu, ne však na obsahu :)

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Místo běžné majonézy je v sendvičích majonéza slaninová

Pokud dáváte přednost majonéze běžné, použijte tu 🙂

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kuřecí maso zbavíme tučných kousků a blanek a nakrájíme na plátky. Buď na 4 větší nebo 8 menších. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a nasypeme ho na půl plechu vyloženého pečícím papírem. Na druhou půlku vyskládáme plátky přepůlené slaniny a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C na cca 10 minut. Až bude slanina vykřupaná a sýr rozteklý a nazlátlý.

2
Hotovo

Připravíme si slaninovou majonézu dle odkazu v úvodu, případně použijeme majonézu běžnou.

3
Hotovo

Zapneme kontaktní gril na 200 st. C a opečeme na něm toustový chléb. Nebo jej opečeme na pánvi na trošičce oleje. A osmažíme si také osolené a opepřené kuřecí maso.

4
Hotovo

Na nepřilnavé pánvi usmažíme volská oka. Pokud máme kovové nebo silikonové tvořítko, budou i krásně úhledná. Rajče nakrájíme na slaboučké plátky.

5
Hotovo

Poskládáme sendvič. Jeden opečený plátek chleba dáme dospod, potřeme slaninovou majonézou, na ní položíme list salátu, na něj plátky rajčat, pak kuřecí maso, slaninu, volské oko, sýrový chips a pokapeme opět majonézou. Přikryjeme druhým ogrilovaným plátkem sendvičového chleba a pro lepší stabilitu můžeme propíchnout špejlí a sendvič šikmo rozříznout na dvě části.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Kedlubnová krémová polévka
další
Litý rybízový koláč
předchozí
Kedlubnová krémová polévka
další
Litý rybízový koláč

Přidejte svůj komentář