Ingredience
Bramborák
- 1000 g brambory
- 60 g hladká mouka
- 5 lžic mléko
- 5 stroužků česnek
- 3 vejce
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžička sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Zelí
- 500 g kysané zelí
- 1 cibule
- 1 lžíce cukr krupice
- sůl
- olej
Uzené maso
- 300 g moravské uzené vcelku
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Nastrouháme na jemném struhadle, přendáme do cedníku a vymačkáme z nich tekutinu. Přendáme zpátky do mísy, zakápneme mlékem a osolíme. Promícháme a necháme 5 minut stát. Znovu vymačkáme a vylijeme tekutinu. Zasypeme kořením, moukou, přidáme vejce a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme. Rozpálíme pánev a nalijeme na ní trochu oleje. Lžící nabíráme těsto a tvoříme přímo na pánev placičky o průměru cca 10 cm. Smažíme z obou stran dozlatova. |
2 Hotovo | Zároveň si připravíme zelí. Nakrájíme cibuli na proužky a nasypeme jí do kastrolu na rozpálený olej. Ocukrujeme a restujeme. Přihodíme zelí, promícháme a 5 minut dusíme. Dle chuti dosolíme, příp. dokyselíme jablečným octem. |
3 Hotovo | A také si nakrájíme uzené na malé kostičky a orestujeme na oleji. |