0 0
Cmunda po kaplicku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Bramborák
1000 g brambory
60 g hladká mouka
5 lžic mléko
5 stroužků česnek
3 vejce
1 lžíce majoránka
1 lžička sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Zelí
500 g kysané zelí
1 cibule
1 lžíce cukr krupice
sůl
olej
Uzené maso
300 g moravské uzené vcelku
olej

Cmunda po kaplicku

Trendy:

    Z tohoto množství bramborového těsta připravíte 14-15 bramboráků.

    • 60 min
    • Porcí: 3
    • Snadné

    Ingredience

    • Bramborák

    • Zelí

    • Uzené maso

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Nastrouháme na jemném struhadle, přendáme do cedníku a vymačkáme z nich tekutinu. Přendáme zpátky do mísy, zakápneme mlékem a osolíme. Promícháme a necháme 5 minut stát. Znovu vymačkáme a vylijeme tekutinu. Zasypeme kořením, moukou, přidáme vejce a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme. Rozpálíme pánev a nalijeme na ní trochu oleje. Lžící nabíráme těsto a tvoříme přímo na pánev placičky o průměru cca 10 cm. Smažíme z obou stran dozlatova.

    2
    Hotovo

    Zároveň si připravíme zelí. Nakrájíme cibuli na proužky a nasypeme jí do kastrolu na rozpálený olej. Ocukrujeme a restujeme. Přihodíme zelí, promícháme a 5 minut dusíme. Dle chuti dosolíme, příp. dokyselíme jablečným octem.

    3
    Hotovo

    A také si nakrájíme uzené na malé kostičky a orestujeme na oleji.

    Kuba

    Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

    předchozí
    Quiche s listy červené řepy a čerstvým sýrem
    další
    Rumpsteak s pepřovou omáčkou a restovanou paprikou
    předchozí
    Quiche s listy červené řepy a čerstvým sýrem
    další
    Rumpsteak s pepřovou omáčkou a restovanou paprikou

    Přidejte svůj komentář