Ingredience
- 60 g čočka Beluga
- 60 g červená čočka
- 60 g zelená čočka
- 60 g uzený tempeh
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 ks mrkev
- 2 malá červená paprika
- 1 ks cuketažlutá
- 1 lžíce balzamico
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladkolistá petrželka
- citrónová šťáva
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Všechny tři druhy čočky propláchneme vodou a každou zvlášť dáme do kastrolku. Černou a zelenou čočku zalijeme chladnou vodou a červenou horkou vodou. Uvaříme nesolené al dente. Zelenou a černou cca 25 minut a červenou cca 8 minut. Z uvařených čoček slijeme vodu a všechny přendáme do společné větší misky. |
2 Hotovo | Všechnu zeleninu pokrájíme na malé kostičky a cibulku, včetně zelené části, na šikmá kolečka. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme mrkev. Po chvilce přihodíme cuketu a za další 2 minutky papriku a cibulku. Ještě asi 2 minuty opékáme a stáhneme z plotny. Na jiné pánvi také rozpálíme trošičku oleje a opečeme na něm tempeh rozkrájený na kostičky. Když začne zlátnout, zakápneme sojovkou. Orestovanou směs zeleniny i tempehu přidáme k čočce. |
3 Hotovo | Ochutíme balzamikem, citrónovou šťávou, posekanou petrželkou, solí a pepřem. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |