Ingredience
Čokoládový fondant
- 90g cukr krupice
- 90g hořká čokoládakvalitní, min. 70%
- 90g máslo
- 50g hladká mouka
- 3 vejce
- špetka sůl
Malinové coulis
- 200g malinyMohou být mražené i čerstvé
- 4 lžíce cukr krupice
Na zdobení
- matcha čajNa posypání
- máta
- vanilková zmrzlina
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo 10 min | Pro přípravu těsta můžeme využít kuchyňského robota, který nám práci značně ulehčí. Do mísy dáme vejce a rozšleháme do táhlé krémové pěny. Za stálého (pomalejšího) šlehání postupně přisypáváme cukr. V mezičase si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. |
2 Hotovo 10 min | Rozpuštěnou čokoládu postupně přiléváme k vejcím. Nakonec přisypáváme mouku s troškou soli. Těsto vylijeme do máslem vymazaných a moukou vysypaných muffinových mističek (plníme zhruba do 2/3) a v troubě vyhřáté na 180 st. C pečeme cca 9-10 minut. Doba pečení je jen orientační, záleží na velikosti mističek, troubě a pod. |
3 Hotovo 5 min | Coulis si připravíme tak, že maliny svaříme s cukrem do zahoustnutí. Na talíře vyklopíme fondant, vedle posadíme kopeček zmrzliny, ozdobíme coulis a zbylými malinami. Navrch poprášíme matcha čaj a dozdobíme mátou. |